ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ - Το Σμάρι (αναφέρεται και Σμάριον ) είναι παραδοσιακός οικισμός και πρώην κοινότητα στο Νομό Ηρακλείου. Σήμερα αποτελεί ομώνυμο Δημοτικό διαμέρισμα της επαρχίας Πεδιάδας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Το Σμάρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος - Ο Ιερός Ναός του Σωτήρος Χριστού

ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ ΜΑΡΚΟΓΛΟΥ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΜΑΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ





Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Αυγούστου με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου η έκθεση παλαιών εργαλείων, αντικειμένων και τεκμηρίων, καθώς και κοσμήματος στον όμορφο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Σμαρίου. Πρόκειται για μια μοναδική έκθεση- συλλογή αναμνήσεων, μιας εποχής που πέρασε στο παρελθόν αλλά δεν ξεχάστηκε. με αντικείμενα κειμήλια, χωριανών του Σμαρίου.


Ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σμαρίου κύριος Μανόλης Λαγουδιανάκης

Ανεκτίμητοι θησαυροί που φυλάγονται εδω και χρόνια σε σπίτια κατοίκων του χωριού Σμάρι διατέθηκαν για λίγες ημέρες στον πολιτιστικό σύλλογο όπου με την βοήθεια του τοπικού συμβουλίου φρόντισαν μέσω της έκθεσης που πραγματοποίησαν να τα γνωρίσει ο κόσμος, να μάθουν οι νεώτεροι για τα εργαλεία της καθημερινότητας των ανθρώπων των προηγούμενων δεκαετιών.